Translate

dijous, 22 d’agost del 1974

Homeopatia i altres orgonites.

 Durant aquest temps que he estat en contacte amb reivindicacions relacionades amb la salut i la justícia, he comprobat com rebia el suport de moltes associacions de caràcter 'alternatiu', però en la que hi participa tota mena de gent, en gran part, com en diria...gent "créduls". És una llàstima que les reivindicacions fonamentades es barregin amb religions i fantasies (que n'hi ha tantes i tant variades...). Però me'n adono que des del principi això funciona així. Donariem diners a una entitat que fa realment coses positives però que és religiosa, si no estem d'acord amb la religió? Cada cop hi ha sectes més potents i sempre ho han estat, cristianes, massòniques, cienciòlogues i ara antroposofistes...., per no parlar de totes les associacions d'ovnis, chemtrails etc..., que bueno, al menys no mouen tants diners, i al final dius: mira, millor tenir això que hooligans d'esports i alcohol o coses pitjors. Però per què ens agrada tant escapar de la realitat? podriem pensar que és perqué donen algunes respostes... o per una necessitat vital de pertànyer a un grup,  però en el fons crec que és un 'quid pro quo', pertànyer a un grup que aparentment esta en "voga" et garanteix uns beneficis, ara t'ajudo i després tu m'ajudaràs; no és la mafia això?
 Tant siguin ecologistes, caritatives o el que sigui, si falten a la veritat, si usen supersticions, no seran beneficioses a la fí. Lo curiós és com proliferen tant, i moltes s'estableixen en el poder. Pertant acabem governats per gent que creu en la magia o similars. No em canso de repetir-ho: hi ha una unitat d'homeopatia al Cap Rambla de Terrassa. Donen caramels per curar malalties. El president del banc Triodos és antroposofista, que enterren cornamentes als camps de cultiu "biodinamics" com a ritual per a que vagi bé. Per no parlar de totes les bestieses que fan masons, cienciolegs i és clar i palès que molts tenen alts càrrecs a nivell mundial. Com poden sustentarse aquestes fal·làcies? És només pel poder del grup? o realment es creuen els trucs de magia?

5 comentaris:

  1. patètic: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Els-matins/Verdures-connectades-amb-els-planetes/video/2954630/

    ResponElimina
  2. Hilarant i aterrant és com s'impressionen de que un nen "espontàneament" apliqui les mateixes supercheries que ells. Que no veuen que és el que ells fan?? són tots nens de 8 anys... https://www.youtube.com/watch?v=42uv_I5Y4pA

    ResponElimina
  3. Crec que a més hi ha factors com la competitivitat, individualitat creativitat. Per exemple, quan algú renega, pel que sigui, de les religions predominants, doncs pot voler fer-ne la seva pròpia, simplement com a imitació de les que ja hi ha, per enveja, o per crear una versió una mica diferent que li escaigui més, o simplement per arribar a un nou mercat, a altre gent. ës com si els masons diguèssin: si els cristians tenen totes aquestes parafernàlies, perqué no les hauriem de tenir nosaltres?

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb totes les causes que s'esmenten, però n'hi ha una que potser sigui la més important. Sentir-se bé. Avui dia sent tanta gent al món, a les ciutats, tenint tantes opcions, la gent no se sent bé si no sent que té algo millor que els demés. Molta gent troba aquesta "felicitat" simplement en ser diferent als demès, això ja li dona una certa sensació de superioritat. Pero encara necessiten quelcom més, sentir-se part d'algo diferent i ocult per als demés, per a la resta. Sentir-se especials i únics, sigui amb una religió o creença que no els trastoca massa les seves idees, la que sigui, però que els faci sentir-se millor.

    ResponElimina
  5. hoy me pareció oír de reoreja esta absurdidad en la tv: https://financialfood.es/lidl-lanza-una-linea-de-cosmetica-que-combate-los-efectos-de-la-luz-azul-en-la-piel

    ResponElimina