Translate

diumenge, 20 d’octubre de 1974

Sí S-pot


   Fa poc veient una pel·lícula de Lucky Luck en un canal de dibuixos per nens, vaig constatar lo molt que ha canviat la societat. A mi des de ben petit m'ha agradat en Lucky, però avui trobo que és molt poc aconsellable com a dibuix per nens, i com a mínim hauria de tenir aquell símbol de +13. L'home, per si no n'heu vist cap, està constantment fumant, o fent-se el cigarro, o disparant el revòlver, no fa res més, pràcticament ni parla. No dubto que com més cigarros fumés, més pagaven les tabacaleres, i en aquella época fins i tot devia ser quelcom oficial, no pas sotamà.
  Un cop reconeguda i acceptada la carcinogeneitat i toxicitat del tabac, recordo com van anar desapareixent els anuncis a la tv i van apareixer els de mètodes per deixar de fumar.
https://www.youtube.com/watch?v=z_CdP2wcuII
https://www.youtube.com/watch?v=LRg4ojCjNv4
https://www.youtube.com/watch?v=IEItOBG0r2g

https://www.youtube.com/watch?v=jGGOojJRO9s


 Avui dia ja no en queden cap dels dos, és un bon exemple de que en aquest sentit hem progressat, però encara queda per fer. Ara em pregunto, si mirem els anuncis d'avui podem veure quina societat tenim?
  Sí, es pot. En els últims anys han anat apareixent anuncis de sabatilles per córrer molt sofisticades, doncs cada cop el 'running' com a esport econòmic o per a esvaiment de les preocupacions creixents del món, ha anat instaurant-se fins a ser una moda.
  No dubto que com totes desapareixerà, però ara comencem a veure els seus efectes en la TV doncs comencen els anuncis de condroitin per les articulacions, que sofreixen molt amb aquest esport.
  Sens dubte es nota com també han proliferat enormement els anuncis de tranquilitzants i relaxants, de webs d'apostes de jocs d'atzar, de telèfons mòvils i jocs i consoles, i els de posar alarmes a casa, i de compro oro i plata y joias i de prèstecs.  Finalment els anuncis en que un producte simplement hi és present en un bon moment familiar no és per festes o vacances sinò que avui el gran moment és quan el fill troba feina (no es café).
En global, i tant que s'hi veu la nova societat a la que van dirigits aquests anuncis: els fills de la última crisis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada