Translate

dilluns, 16 de juliol del 2012

The Human iLogic


Cigarettes Anti-Asmatiques
   
   Benvolguts tots. Com mostra la fotografia, la lògica humana pot ser força il·lògica, generalment per falta de coneixement. Per exemple, mentre ens diuen que s'ha de vigilar i limitar molt l’ús dels mòbils en nens perquè són més susceptibles ( aquí, o al consell europeu ) i també en malalts sobretot en casos de tumors cerebrals, mentre diuen això nosaltres ens quedem tan amples però... com podem pensar que algo que afecti als nostres fills, no ens farà absolutament res a nosaltres? creiem que al fer-nos grans som Superman o que passa?. S'ha demostrat, en un estudi molt extens,  que els mòbils causen un efecte incrementador en la malignitat de gliomes cerebrals.  Però es que ja fa temps que se sap que les radiacions electromagnètiques causen efectes tèrmics i elèctrics en tots els essers vius. I per un organisme tan complex com el nostre, suportar aquets efectes durant anys no és pas innocu.
    És com el tabac o l'alcohol, sabem que és dolent però bueno, anem fent. No dic que calgui prohibir res, però al menys cal que es reconegui. Si avui en el tabac hi diu "fumar mata", en les ampolles hauria de dir "beure alcohol també mata, sobretot neurones", però desgraciadament sembla que encara estem en la fase de promoció de l’alcohol. Recordeu les pel·lícules velles on tothom fumava? Doncs mireu algunes series de TV d'ara i veureu l’alcohol com balla.
     Arribarà un dia en que les ampolles adverteixin dels riscos. Us puc dir el moment exacte: quan els costos de totes les malalties que l'alcohol provoqui, superin els beneficis que aporti. O us penseu que van començar a limitar el tabac per salut? i us penseu que ara comencen a limitar les begudes amb sucre als EUA perquè es preocupen per la gent? no, el que passa és que el cost que suposa l'increment de la diabetis i altres malalties derivades de l'excés de sucre, ja supera els beneficis que l'estat en pot treure. I per què no també en els mòbils, en un futur encara llunyà hi podrem llegir: "parlar una estona per mòbil et fot bastant més que per un fix" * , res més, som grandets i cadascú pot fer el que vulgui. Però per a fer amb consciencia ens cal una mica d'ajuda. Oi que a les ampolles de lleixiu també hi diu que és perillós? doncs no fa falta dir res més.
     O sí. Potser no us creieu lo de les series de TV, home doncs per no parlar dels Simpsons, Family guy, American dad, on sempre hi ha el simpàtic alcohòlic i no passa res, us comentaré que a "Castle" o "el Mentalista" solen fer anar la petaca quan els cal, i també "The big bang theory" on l'alcohol és indispensable per parlar amb les noies, i ja ni parlo de "Two and a half". Totes són  series que m'agraden, ara bé, si l'alcohol no és permès fins la majoria d'edat, perquè comencem a fomentar-lo tant d'hora? Aquestes series les fan per tots els públics, no ens estranyem doncs si tenim una joventut de botellón en botellón, que ara no se'n parla tant però segueix de moda.


    Dit això cal apuntar que al contrari de les radiacions ionitzants, on tots estem d'acord que fan mal perquè ho podem mesurar clarament en el laboratori, l'alcohol, el tabac, les radiacions electromagnètiques (wifi, alta tensió, mòbils, etc.), fan efectes que poden diferir molt entre les persones. A uns no els afecten en absolut a altres molt. Però es que això pot passar fins i tot amb la radioactivitat en cert grau. Hi ha un home rus que va estar "netejant" a Chernobyl, exposat a uns nivells de radiació que matarien a la majoria de persones varies vegades. Ell va tenir i té seriosos problemes de pell, però segueix viu, no va desenvolupar cap càncer.  Bé, doncs a veure si estem d'acord en això: en comparació a la radioactivitat, els humans som més resistents al tabac, l'alcohol i les radiacions electromagnètiques, però en cap cas podem assegurar que siguin totalment innòcues, en conseqüència cada individu ha de tenir el dret a decidir si hi vol estar exposat o no.

Per acabar, sempre hi ha controvèrsia quan un estudi diu que els camps electromagnètics efectivament provoquen leucèmies, càncers, efectes en l'ADN... però es que tan és! el càncer pot venir de moltíssimes causes, i és molt difícil demostrar-ne només una d'aquestes per a un cas concret. Fins i tot la radioactivitat, que és una causa molt provable, com ja us he dit no sempre en provoca. El que està clar és que tant el tabac com l'alcohol com les radiacions electromagnètiques de les línies d'alta tensió, antenes i transformadors, fan efectes, i aquets efectes poden provocar des de mal de caps fins desajustos hormonals i epigenètics, i potser no en 10 o 20 anys, però sí que als 30 o 40 podem tenir una salut més deteriorada degut a tots aquets desajustos que es van acumulant. I que jo sàpiga encara no hi ha cap estudi que contempli els efectes sumatoris de totes les radiacions artificials a les que estem exposats. Amb tot això, i sempre que sigui possible, no valdria més prevenir? Sobre la epigenètica també hi ha molt a dir, ja us ho explicaré més endavant.

*Per mòbil també s'entenen els telèfons sense fils de casa, sobretot els pitjors són els DECT que emeten 24h, tot i estar en standby, penjats o carregant-se.
\ i /
 
 / \ 

6 comentaris:

  1. Must see: http://vimeo.com/51216660

    ResponElimina
  2. El que deia:
    http://www.lavanguardia.com/vida/20111013/54228603662/los-moviles-del-futuro-podrian-llevar-el-mensaje-usarlo-puede-matar.html

    ResponElimina
  3. Un altre MUST SEE de la BBC

    http://www.youtube.com/watch?v=Q4XEG19Z1eg

    ResponElimina
  4. A part de series que fomenten l'alcohol, no parlem dels peliculeros anuncis de cervesa que ara a l'estiu ja són com una tradició, o els del cava al nadal... perqué no limitar l'horari de publicitat? és que potser els venedors d'alcohol es quedarien sense adeptes? no ho crec. Per emetre les séries o episodis més proclius al consum en horaris protegits tampoc passaria gaire res, només complicaria una mica la programació, però és millor que complicar la vida de la joventut amb aquesta addicció no?

    ResponElimina
  5. los cigarrillos de chocolate se prohibieron, la root beer, o zarzaparrilla que trata de imitar la cerveza, pero para niños, sigue promocionándose en las principales series infantiles

    ResponElimina
  6. https://www.youtube.com/watch?v=3BA5bw1EV5I

    ResponElimina